Sidor

söndag 27 februari 2011

Mall till teask

Några har efterfrågat en mall med mått till min teask som jag bloggade nedan, så här kommer den:

Alla mått är i cm.

Skär längs de heldragna linjerna och biga och vik längs de streckade linjerna. Asken limmas ihop längs med långsidan.

Om ni vill ladda ner askmallen som pdf eller svg-fil så finns länkar här:

torsdag 24 februari 2011

Teask med Chibi Cupcake från Phunnyface

Jag har gjort två tekort med den söta Chibi Cupcake från Phunnyface på framsidan. Jag har gjort mallen till asken själv så att den passar en påse med avslappnande örtte från Minimundus. Det är egentligen ett amningste, men jag tycker det är så gott så jag dricker det fortfarande fast jag slutat amma för länge sen. Jag brukar ge bort det till mina bekanta och de gillar det också. Den här asken tänkte jag kunde vara en bra present att ta med när man är bjuden hem till någon. Jag ritade den i Inkscape (ett gratis ritprogram) och skar sedan ut den med min skärmaskin eCraft.
Så här se mallen ut:

Här ser du asken med teet i. Jag har låtit maskinen skära ut "T E" mitt på asken.


Jag har sedan gjort ett fodral till asken av mönsterpappret "Götheborg, Blå rand" av Inkido. Kortet hålls ihop av små magneter. Chibi Cupcake har jag som vanligt färglagt med Tombowpennor på akvarellpapper. Sedan har jag klippt runt om och satt fast den på vit cardstock, som jag i sin tur har satt fast på mörkblå cardstock, samma som jag använt till asken och till den vertikala remsan.


Här ser du asken öppen:


Till det andra kortet använde jag mig av vinröd cardstock och mönsterpappret "Götheborg, Blå stjärna" från Inkido.



När jag skulle skära ut asken den andra gången så krånglade skärmaskinen när den skulle skära ut bokstäverna, så det fick bli en pappersremsa över mitten. Jag klistrade fast bokstäverna som blev över när jag gjorde den blå asken.


Altrat anteckningsblock

Jag har altrat ett anteckningsblock från Biltema till min mans syster Emma. Jag har använt papper från Jack n'Jill Collection som ni hittar hos Scrapidoo. Det understa med nyckelpigorna heter "Sunny Meadow" och överdelen och underdelen är klippt fråm "Green Fields". Jag har satt en bit från "Sunny Meadow" på baksidan också. Till texten "Emma" har jag använt "Alpabet stickers" från Eskimo Kisses.

måndag 21 februari 2011

Phunnyface - Ett snurrande lejon

Min yngsta son, Malte är född i Lejonets tecken. Han älskar dessutom djur av alla de slag. Jag har därför gjort ett snurrkort till honom med stämpeln Lejonet Leon från Phunnyface. Här hittar du min beskrivning på hur man gör ett snurrkort.

Jag har som vanligt färglagt med Tombowpennor. Lejonet har jag sedan klippt ut och klistrat på en rödbrun cardstockbit och klippt runt om så att det bildar en ram, annars skulle nog inte svansen sitta kvar så länge. Mönsterpappret är baksidan av "kioshi"- "ume/kio-2345" av Basic Grey. Sen har jag använt rödbrun och gul cardstock.



Här är en film som visar hur lejonet snurrar när man lutar på kortet.

söndag 20 februari 2011

Vinnare i min bloggcandy

Idag är det dags att dra en vinnare i min bloggcandy. Det är precis 50 stycken som är med och tävlar, både folk från Ryssland, Italien och Sverige! Jag lät Random.org dra lotten och vinnaren är ...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




nr 10 vilket är Kaffesugen Scrappare! Grattis! Skicka mig din adress så postar jag din vinst. Du kan mejla mig på ziro1970 (at) gmail.com

fredag 18 februari 2011

Färgkarta till mina Tombowpennor

Jag har gjort en färgkarta till mina Tombowpennor, så att man enklare kan se vilka färger som passar till vilka papper.

Om ni vill göra en egen, så kan ni ladda ner min excelfil här och måla i de fält som ni har pennor till.

Jag har gjort färgkartan efter den PDF-fil som finns att hitta på Tombows hemsida. Den har jag också skrivit ut och ringat in de färger jag har. På så sätt ser jag snabbt vilka jag har när det är någon som säljer pennor.

onsdag 16 februari 2011

Vattenfallskort - Tova 4 år - Phunnyface

Jag har fått en beställning på ett födelsedagskort till en 4-årig tjej. Hon fyller år i slutet av mars och är därmed Vädur. Jag valde att göra ett vattenfallskort efter min syster Märtas beskrivning. På det första kortet har jag använt den supergulliga vädursstämpeln från Phunnyface nya stjärnteckenkollektion.


På mittenkortet står det Tova med klistermärken och 4:an har jag skurit ut med min nya elektriska skärmaskin eCraft.

På det sista kortet har jag använt den urgulliga Chibi Bathing. På remsan som man drar i kan de sedan skriva sin hälsning på.

Behöver jag nämna att hon gillar rosa?
Här är en liten video:


Materiallista:
  • Cardstock i två rosa nyanser
  • Prickiga mönsterpapper från serien "Be Mine" av Echo Park: "Precious Polka Dots" och "Script Polka Dots".
  • Stämplar: Väduren och Chibi Bathing från Phunnyface
  • Alpha Stickers från Echo Park serien "Be Mine".
  • skärmaskin eCraft
  • tre brads
  • rosa sidenband 

lördag 5 februari 2011

Alla hjärtans dagskort

Min svägerska fyller år på Alla Hjärtans dag. Jag har därför gjort ett kort till henne med hjärtan på. Som stämpel har jag valt den söta Chibi Cupcake från PhunnyFace. Jag har stämplat och embossat i svart på akvarellpapper. Sedan har jag färglagt med mina Tombowpennor. Sedan har jag klippt ut motivet och fäst det på kortet med distanskuddar. Som bakgrund har jag stansat remsor av vit cardstock och rosamönstrat papper från Maja Design med min Martha Stewart kantstans. Jag har skurit ut två hjärtan med Fiskars Shapecutter.



Innuti har jag stämplat med Chibi Cupcake igen men utan att färglägga, á la Cornelia. En hjärtram blev över efter att ha gjort hjärtana till framsidan, så jag distressade kanterna lite och satte den på distanskuddar runt grattisstämpeln från Inkido.

Materiallista:
  • rosa och vit cardstock
  • mönsterpapper: Maja Design, Sommartider, Iskall saft och Hallonsorbet.
  • Chibi Cupcake - stämpel från PhunnyFace
  • grattisstämpel från Inkido
  • kantstans Martha Stewart Deep Edger Punch, Flower Bed
  • Fiskars shapecutter med hjärtmall

fredag 4 februari 2011

Julkort - Vattenfallskort

Jag har provat på att göra ett vattenfallskort. Det var Stephi som inspirerade mig att testa, då hon gjorde ett för inte så länge sen. Jag googlade lite efter en beskrivning och hittade en beskrivning som min syster Märta har gjort. Så givetvis utgick jag från den. Jag gjorde dock fotomattorna (de röda) lite högre så att stämplarna fick plats.


Tomten har jag stämplat och embossat i svart på akvarellpapper. Sedan har jag färglagt tomteluvan med en röd Tombowpenna. Därefter har jag embossat luvan med klart embossingpulver. På det vita på luvan och skägget har jag embossat slingor med vitt pulver. Sedan har jag målat grå slingor med en Tombowpenna. Det blev riktigt bra. Tyvärr syns det inte så bra på bilden, men det är svårt att få med sånt på foton.
Jultexten har jag embossat i guld på 4CC-papper.
Julgranen är först stämplad och embossad i svart. Sedan har jag ritat med en embossingpenna lite här och var och embossat i vitt och även hologramsparkle, för att få vit och lite glittrig snö på grenarna.
Här ser du en liten video, där du kan se hur kortet fungerar.


Materiallista:
  • blå och röd cardstock
  • mönsterpapper: Echo Park, Wintertime, Damask
  • tomtestämpel från Panduro
  • granstämpel och textstämpel från Reprint
  • röda glittriga brads och en metallfärgad
  • blått sidenband från Scrapidoo

torsdag 3 februari 2011

Gäst DT hos PhunnyFace

Jag är stolt gästmedlem i PhunnyFace design team under februari. Jag vann PhunnyFace Coloring Competition med ett julkort med deras gulliga stämplar Nisse och Nissa. Inte nog med att jag vann en massa stämplar, hela den nya kollektionen (!), så fick jag också den stora äran att få gästa hos dem denna månad. Jag är ganska ny i denna bransch. Det började med att jag köpte några julkortskit från Panduro i höstas och sedan blev jag fast. Jag gör mest kort, men har även provat på någon enstaka LO.

Mitt första gäst-DT inlägg blir dessa fyra bokmärken. Jag har gjort dem efter Karin/Essmo på Skraplyckans beskrivning. Min mamma är Buddhist (västerländsk) och gillar att läsa mycket. Så jag har gjort ett bokmärke till henne med den underbara stämpeln Little Buddha. Hon gillar precis som jag blått, så jag färglade buddhan med komplementfärgen orange och använde ett handgjort papper med en sammetsblomma. Blomman liknar en lotusblomma, vilket är en buddhistisk symbol. Laughing Buddha är en symbol för lycka och hälsa.



Jag stämplar och embossar stämpeln i svart. På så sätt slipper jag att färgen kryper över strecken och blöder över på fältet bredvid. Sedan färglägger jag med Tombowpennor. Jag målar med pennan runt konturerna och drar sedan ut färgen med en vattenpensel. Sedan klipper jag ut motivet med en liten sax. Det är lite pilligt, men jag tycker att det blir fint! Jag tar även hjälp av en skalpell för hålrummen som inte saxen rår på. Ibland, som på den nedan, fäster jag motivet på en bit cardstock som jag klipper runt motivet så att det blir en "ram". Det ger ett lite lugnare intryck tycker jag.
 Chibi Bookworm tycker jag passar utmärkt till bokmärken! Dessutom liknar de mig, förutom att jag inte har glasögon och är lite äldre kanske.

 Till sist en Buddha till. Här har jag fäst små bitar som sticker ut, så att man lättare hittar vart man är.

Såhär ser det ut när det sitter i en bok.

Här sticker remsorna ut, när boken är stängd.