Sidor

fredag 24 juni 2011

Ugglekort

Till min son som fyller 5-år har jag gjort ett ugglekort. Jag hittade en uggla på nätet som jag använde som mall och sen klippte jag ut delarna i cardstock i olika färger.


Inuti har jag satt dit en femma, som jag skurit ut med min eCraft.


Uggle- och hjärtcharmen kommer från Scrapidoo.



Ni hittar materialet hos Scrapidoo:

torsdag 16 juni 2011

Fjärilar i gräset

Snojbi, Onki och Lisa-Olsi har en utmaning där temat är sommar och man ska ha minst en insekt med på alstret. Jag deltar i deras utmaning med detta kort. Jag har gjort ett kort med en äng där det flyger fjärilar och en trollslända. Stämplarna kommer från Crafty Individuals och är ett set (CI-207) med olika gräs, ormbunkar, en fjäril och en trollslända. Gräset och ormbunksbladet har jag stämplat med olika Distress Ink-dynor. Även bakgrunden är färglagd med distressdynor.


Fjärilarna och trollsländan har jag stämplat genom att färglägga med Tombow direkt på stämpeln och sedan stämpla. På så sätt kunde jag få olika färger i en stämpling. Sedan hade jag på glossy accent 3D-lack på fjärilarna och trollsländan. De är sedan fästa på 3D-kuddar så att det blir lite djup i bilden.



Jag har sedan använt beige och senapsgul cardstock. Mönsterpapprena kommer från ett 6"x6"-block, Hattie, Stella and Rose från My Minds Eye.


Även insidan har jag dekorerat med samma mönsterpapper som på framsidan. Jag har även använt en kantstans Concha från XCut.

 

onsdag 15 juni 2011

Bröllopskort

Jag fick en beställning på ett bröllopskort och fick lust att pröva på en variant som jag sett inne hos Stephi och Malin.

Jag valde att vika kavajuppslagen och skjortkragen. Sen hittade jag små gråa knappar som fick passa till skjortan. Brudklänningen är gjord av vit cardstock, som jag har stämplat med ett ornament hjärta från Reprint, upprepade gånger och embossat med ofärgat embossingpulver. Det blev riktigt bra. I midjan har jag fäst en rosett.


Inuti har jag dekorerat med ett mönsterpapper "Flaskpost" från Maja Designs serie Skärgårdsliv. Gratulationsstämpeln kommer från ett hemligt kit från Vilda Stamps. Allt är stämplat och embossat med marinblått pulver. Bak på skjortan finns plats för givarnas namn och ev. hälsning.


För att hålla ihop kortet när det är stängt har jag fäst små magneter på kortet.

Jag deltar med detta kort i Svensk Scrapbookings månadsutmaning med tema embossing.

söndag 12 juni 2011

Segelbåt till 40-åring

Jag fick en beställning på ett födelsedagskort till en tjej som fyller 40 år och gillar segelbåtar. Då det var lite ont om tid valde jag en die-cut bild på en segelbåt, från Docraft, så slapp jag stämpla och färglägga. Mönsterpapprena är från Maja Designs serie Skärgårdsliv.


Siffrorna var svarta, men jag embossade dem i färgen Denim. När jag la på ett andra lager, blev det vitt och krackelerat på vissa ställen. Det var ju inte riktigt meningen, men blev ganska snyggt ändå.


På insidan har jag stämplat i mörkblått. Grattisstämpeln kommer från Inkido och Magnoliastämpeln heter Dangling Sea Tilda.


fredag 3 juni 2011

Julkort med somriga papper

Jag har gjort ett julkort med de somriga Lush-papprena. Jag tycker det fungerar riktigt bra! Kortet är likadant som motorcykelkortet, men här har jag istället för motorcykeln använt en digital stämpel från Scrapidoo med en snögubbe. Jultexten har jag embossat med ett vitt embossingpulver med glitter i. Färgen heter snowflakes. Då jag inte hittade någon brad som passade embossade jag även en brad i snowflakepulvret. Jultextstämplarna är från ett set med julstämplar från Reprint.


Jultexten inuti kortet är embossad i marinblått.



Mönsterpapprena är från serien Lush från My Minds Eye. Papprena och snögubbestämpeln hittar ni hos Scrapidoo.

torsdag 2 juni 2011

Grattiskort - Scrapidoo

Jag har fått en beställning på ett grattiskort till en 75-årig man som gillar motorcyklar. Jag har använt mig av en omlottvikning. Som bas har jag vit cardstock och mönsterpapprena är marinblå papper från serien Lush från My Minds Eye.

Motorcykeln har jag skrivit ut på akvarellpapper och fyllt i konturerna med en embossingpenna. Sedan har jag embossat i svart. Vissa delar har jag sedan embossat i silver. Jag har färglagt med Tombows. Tanken och stänkskydden har jag haft på 3D-lack. Tyvärr blev den röda färgen ljusare då, men det kan inte hjälpas. För att hålla ihop kortet har jag satt dit en stor vit brad.




Inuti har jag stämplat med en Grattisstämpel från Jane Design. Jag har även stämplat jubilarens namn och ålder. Jag har använt ett marinblått embossingpulver (Denim).


För att göra ett sådant här omlottkort behöver du en bit cardstock i måtten 14 x 21 cm. Biga vid 14 cm. Sen behöver du en bit i måtten 9 x 21 cm. Biga på mitten (10,5 cm). Sedan dekorerar du delarna och fäster sedan den mindre biten på den större enligt bilderna ovan. För att hålla kortet stängt kan du fästa en brad eller annan dekoration som fliken kan stickas in under.

Materiallista:
  • Vit cardstock
  • Mönsterpapper, serien Lush från My Minds Eye:
    • Navy Polka Dot Paper
    • Navy Flower Paper (baksidan)
    • Navy Stripe Flocked Paper
  • Embossingpulver, svart, silver och marinblått
  • 3D-lack, Glossy Accent
  • Tombowpennor
  • Grattisstämpel från Jane Design
  • Bokstavsstämplar från Clear Stampers
  • Vit stor brad
Cardstock, mönsterpapprena, embossingpulver svart och silver, Glossy Accent och Tombowpennor hittar ni hos Scrapidoo.