Sidor

onsdag 30 november 2011

Julkul med Phunnyface - "Kul"

Den tredje utmaningen i "Julkul med Phunnyface" går ut på att inspireras av ordet "KUL". När jag tänkte på ordet "KUL" tänkte jag genast på stämpeln Glädjeskutt. Nog ser det ut som om hon har kul allt! Jag ville att hon skulle gunga, så för att få rätt vinkel mellan överkropp och benen så stämplade jag henne två gånger, där jag först maskade bort överkroppen och sedan benen. Glipan som blev målade jag i med embossingpenna och vips kunde hon sitta i gungan.

Basen består av turkos och vit cardstock. Runt hålet som gungan hänger i har jag använt mönsterpappret Sweet Summertime - Raspberry Delight från Echo Park. Runt hålet har jag ritat en svart ram med tuschpenna. På pappret bakom henne har jag satt ihop delar av mönsterpappret Sweet Summertime - Sunny Days Border från Echo Park.


Gungan är en bit svart cardstock och repen är gjorda av ett turkost pappersband. Som vanligt har jag färglagt med Tombows. Nog ser hon ut att ha kul, eller hur! Åtminstone hade jag kul när jag gjorde kortet.


Här ser ni hur kortet är konstruerat. När kortet är uppställt kan hon gunga! På insidan av den turkosa cardstocken kan man skriva sin personliga hälsning.


Nu är det bara att altra en tändsticksask kvar!

Julkort med julsång

Till Scrapgalens adventsutmanings andra deltävling ska man skapa ett kort eller layout med en del av en julsång på. Jag har gjort detta julkort med sången "Det strålar en stjärna". Stämpeln är från Reprint. Jag har stämplat och embossat med brunt embossingpulver på kvistpapper. Sedan har jag ritat i med embossingpenna och embossat ljusen med vitt och ljusskenet med gult embossingpulver. Det gula är Sun Flower från Forma Hantverk. På själva lågan har jag haft på gul stickles. Brun hampatråd fick pryda kortet nedtill och sedan har jag monterat kortet på brun cardstock med distanskuddar emellan och sist på en kortbas av samma kvistpapper som jag stämplat på. Det blev ett enkelt och stilrent kort.


tisdag 29 november 2011

Julkul med Phunnyface - Julkort

Phunnyface har ett antal tävlingar inför julen: "Julkul med Phunnyface". Den första tävlingen går ut på att skapa ett valfritt julkort, med någon av Phunnyface stämplar.

Jag har valt deras fina luciatåg. Som bakgrund till kortet har jag använt mönsterpappret "Light a Candle - For Peace on Earth" från Ladybug and Friends. Jag har klippt ut granar från samma papper och fäst på distanskuddar för att få lite 3D-känsla. Runt kanterna på de utklippta granarna och för att förstärka snön på mönsterpappret har jag embossat med vitt. På snöflingorna på himlen har jag haft på stickles i färgen Frosted Lace.

På himlen har jag satt fast en stjärna i chipboard som jag först målat vit och därefter haft på guld stickles.


Luciatåget är färglagt med Tombows och har fått lite stickles på stjärnan, ljuslågorna och tärnans glitter. Luciatåget är också fäst med distanskuddar och framför har jag använt Aleene's True Snow, så att det ser ut som de står i en snödriva.


Nu ska jag ge mig på att altra en tändsticksask till tävling nummer 2. Jag har även en idé till tävling nummer 3 som ska inspireras av ordet "Kul". Jag hoppas att jag hinner göra den också.

måndag 28 november 2011

Julkort Reprint - Scrapidoo


I mitt senaste DT-paket från Scrapidoo fick jag några underbara papper från Reprint. Tre papper är från serien Angels Collection och så ett ark med tomtetags från Tomte Collection. Till detta julkort har jag använt mig av papprena Grunge och Friends som passar utmärkt ihop med tomtetagsen.

Som kortbas har jag valt en brun cardstock. Bakom tagen är det en bit röd cardstock. Mönsterpappret längst bak är baksidan av Friends. Bården med siffrorna och de bruna stjärnorna har jag klippt ut från Grunge. Tagsen kan man använda på många olika sätt. Självklart på ett paket bara rätt upp och ned eller som här på ett julkort istället för att använda en stämplad bild. På insidan har jag använt en tag på ett tredje sätt genom att klippa ut en av tomtarna och sätta i hörnet.

Den röda rosetten passar fint i hålet till tagen.


Inuti har jag använt samma mönsterpapper i botten som på framsidan. Jag har stämplat och embossat i brunt med en God Jul-stämpel från Maja Design. Jag har stämplat på baksidan av Grunge. Jag har använt en Spellbindersdie och embossat i brunt runt kanterna. På den röda stjärnan (även den en Spellbindersdie) kan man skriva sin personliga hälsning. I hörnet är den utklippta tomten.


Med detta julkort deltar jag i Svensk Scrapbookings temautmaning: Julkort.

onsdag 23 november 2011

Ännu en Kusudama-boll


Scrapgalen har en adventsutmaning. Den första deltävlingen går ut på att skapa en juldekoration. Jag har valt att göra ännu en julkula, en Kusudama-boll. Ni hittar min beskrivning här av hur du gör en Kusudama-boll. Denna gång har jag använt två olika dubbelsidiga mönsterpapper som jag tyckte passade ihop fastän de inte är av samma märke. Det är Mistletoe från Making Memories och Peppermint Twist - Eskimoo Kisses från Basic Grey. Upptill har jag använt ett grönt sidenband.



Jag har embossat kanterna på blombladen i guld. I mitten på varje blomma har jag fäst en sidenblomma i guld.


Nedtill har jag smyckat med pärlor, gröna hjärtan och mellandelar, hjärtan.



måndag 14 november 2011

Julkort i blå toner - Pyssel och Plock

Pyssel och Plock har en tävling som går ut på att skapa ett julkort i blå toner. Jag älskar ju blått, så självklart ville jag göra ett bidrag.

Jag har använt blå cardstock som bas. Det ljusblå mönsterpappret är Snowmen Melt Your Heart - Winterwounder från Ladybug and Friends. Det blåa bandet med vita prickar är köpt hos Apidae/Sykompaniet. Den stora julkulan som jag även har på insidan är en die från Cottage Cutz. Jag har stansat ut kulam i samma cardstock som till kortbasen plus en mörkblå cardstock. De två mindre julkulorna är en stämpel från Reprint. Jag har embossat dem i Denim, Adirondack och Bracing Blue, Reprint.


På insidan har jag stämplat med den nya God Jul-stämpeln från Maja Design.